Waarom wij voor Grimas gekozen hebben:

Grimas B.V. is een kleinschalig Nederlands bedrijf dat op ambachtelijke wijze en volgende strenge Nederlandse wetgeving make-up ontwikkelt en produceert voor de professionele markt (film,theater, visagie) en de hobby markt (face- en bodypaint).

Grimas koopt zorgvuldig haar grond- en conserveringsstoffen in Europa in en werkt met de meest hoogwaardige kleurstoffen (categorie 1). De producten zijn bijzonder effectief en van de hoogste kwaliteit, omdat aan professionele make-up immers de hoogste eisen worden gesteld. Zo wordt in de professionele sfeer make-up zeer intensief gedragen, vaak in extreme omstandigheden (hete lampen) en in de hobbysfeer komt make-up vaak op de tere kinderhuid terecht.

Alle samenstellingen van grimas producten zijn veilig voor de huid. Daar waar mogelijk maakt Grimas gebruik van natuurlijke conserveer stoffen (bijvoorbeeld bij de Pure productseries). Grimas parfumeert haar producten niet en laat geen dierproeven doen. Om de vakmensen en eindgebruikers zo goed mogelijk te informeren, staat op de site (www.grimas.nl) per product de receptuur en de kleurstoffen vermeld. Op de site kan men ook terecht voor een veiligheidsinformatieblad, een veiligheidsverklaring en een dermatologische verklaring. Bovendien vermeldt Grimas op de verpakking per item (ook per kleur) exact wat erin zit.